Tips

SVAR PÅ SPØRSMÅL - WORKING HOLIDAY I AUSTRALIA TIPS

 • 10.05.2015 kl.11:54
 • Reise gjennom reisebyrå eller ikke
  Jeg ville ikke bestilt gjennom reisebyrå, ikke fordi det ikke er bra - for det er det sikkert. Personlig har jeg bare for meg at det er dyrere, men jeg vet ikke. Som sagt følte jeg ikke behov for det selv, da jeg er veldig reisevant og kjenner jeg klarer og ordne slike ting på egen hånd. Selv søkte jeg visum først, koster ca 2400, det ble godkjent på under 24 timer (kan ta lengre tid en det og det betyr ikke at det er noe problem).. Så fort det var godkjent bestilte jeg flybilletter - enveis. Om du reiser gjennom reisebyrå hjelper de deg ofte også med å få Australsk SIM kort og/eller sette opp bank. Slike ting er også kjempe lett å gjøre selv, jeg gjorde det først da jeg var kommer til Sydney. Det finnes mange mobilselskap som tilbyr både "prepayd" og "pay as you go" muligheter som ikke har noen bindingstid. Data kan man ofte bare bestille som man vil. Jeg brukte Amaysim, kjøpte simkortet i daglivarebutikk og bestilte resten på nett da jeg vertifiserte SIM kortet. Åpne en bankkonto er også kjempe lett, bare ta med passet og gå til banken så setter de opp en konto for deg. Du må ha en adresse og sende kortet til, men ingen problem og bruke hostelets adresse så sant du sier i fra, så de vet det kommer til deg. Det tar ca 3-4 virkedager. Jeg bruker banken som heter Commonwealth og er super fornøyd! De har masse lokaler over hele Australia og har vært kjempe trevlige og hjelpsome hver gang jeg har trengt det!   Startsum
  Ettersom at jeg reiste ganske spontant til Australia kom jeg med veldig lite penger.. Tror jeg hadde i underkant av 10.000 etter jeg hadde betalt flybillet, visum og forsikring.. Kjæresten min hadde ca 40.000. Når man søker visum står det at man skal ha 30.000 på konto når man kommer inn i landet, som en sikkerhet.. Men jeg vet ikke.. Jo mer penger man har jo bedre er det så klart, men for min del var det at jeg hadde lite penger bare et spark i rumpa så jeg kjente press til å få jobb, hehe. Løste seg for meg! 

  Hvor skal man dra 
  Når det kommer til hvilken by man skal velge så vil jo jeg påstå at det er best å velge en storby. Dette sier jeg bare med bakgrunn på at jeg tror det er flere jobb og leilighet muligheter i større byer! Som Brisbane, Sydney, Melbourne eller Perth feks.. Jeg er selv ikke fan av super store byer, men det finnes alltid bydeler som ligger litt utenfor. Selv endte jeg opp i Sydney, nærmere bestemt Manly. Manly er en liten bydel i Sydney som jeg har blitt helt forelsket i. Her er det super fin strand, masse bra barer, fin gågate med bra butikker også er stemningen super bra. En liten surfeby! 


  Jobb
  Som alle steder kommer ikke jobben og banker på døren.. Man må legge tid og energi på å få seg jobb, men nå skal det sies at så sant man er i en storby er det utrolig mange jobber i alle fall! Når jeg kom til Sydney tok det en måned ca før jeg fikk jobb, men jeg var veldig lat og jobbet heller ikke så hardt for å få en.. Det finnes mange måter og få jobb på, det er blant annet nettsider som seek.com.au og gumtree.com.au som det finnes tusenvis av jobber. Man kan gå rundt med CV i butikker og på restauranter eller rett og slett bare prate med folk som bor der. På enkelte hostel finnes det også et sted folk kommer å henger opp lapper om forskjellige jobber, det var slik jeg fikk jobb. Da står det gjerne hva jobben innebærer, hvor lenge og hva man tjener så kan man ringe et telefonnummer. De enkleste jobbene å få er med labouring som det heter, typ fysiskt arbeid og mye drittjobb (da ønskes det helst gutter).. Jenter kan ofte få vaskejobber relativt lett.. For å få jobb på restaurant eller i butikk er det ofte krav om erfaring og at man skriver kontrakt på typ 3-4 mnd. Alt i alt vil jeg si det er lett og få jobb, så lenge man ikke er kresen.  

  Leilighet
  Først og fremst - dyrt.. Men man må ha tak over hodet og det er dyrt å bo på hostel. Leilighet/hus/rom kan man finne på gumtree.com.au eller div andre nettsider. Privat leilighet er svindyrt, selv anbefaler jeg å leie er rom i et bofellesskap - da treffer mann også nye mennesker! I Australia er det vanlig og betale leie pr uke, altså når man ser på leilighetene på nettsider er prisen som står der for en uke. Man får ofte også lønn hver uke så passer bra!   Priser
  Australia er dyrt. Uten tvil det dyreste landet jeg har reist i. Men er det dyrere enn norge spør dere.. Nei, egentlig ikke. Mat på dagligvare butikker er ikke dyrt. Alkohol er billigere enn i Norge både på butikken og på barer. Jeg drikker vin, og vin er så billig her at jeg kunne drukket en flaske om dagen om jeg så ville.. Den billigste flasken jeg har sett kostet $2,49 AUD og det tilsvarer ca 15 Norske kroner, nå er dette så klart ikke kvalitetsvin, men det tenker man ikke på etter et par glass (Hehe).. Klær får man i alle mulige prisklasser, akkurat som i norge. Bensin er billig og kollektiv transport er billig i Sydney i alle fall om man bruker noe som heter Opal kort. Ting som derimot er dyrt er aktiviteter som feks uå gå ut å spise, gå på bowling eller kino, det er dyrt.. Også alle type turer, sightsing ting osv, det er svindyrt. Og sist men ikke minst leia.. Det er dyrt og bo, i alle fall i Sydney og andre storbyer. Men om man jobber så er det absolutt ingen problem, da man tjener relativt bra!   Kjøre på venstre side av veien
  Jeg vil påstå at å kjøre på feil side av veien er relativt lett. Derimot er det viktig å ha 100% fokus første gangen, for det kjennes veldig rart.. Skjedde et par ganger når jeg kjørte ut av parkeringsplasser at jeg la meg på feil side.. Men forstod fort hva som skjedde når Linus satt ved siden av og holdt på å le seg ihjel.. Rundkjøringer er det værste, men som sagt - man blir fort vant. 

  Overføring av penger fra Norsk til Australsk bank
  Jeg overførte aldri noe. Før jeg hadde australsk bank og inntekt tok jeg bare ut penger fra mitt norske kort. I og med at det koster en liten penge å ta ut så brukte jeg ta ut en del bare og ha det liggende.. Man kan ta ut penger og så sette de inn i australsk bank også! Det finnes slike maskiner man kan legge cash i og sette inn på bank konto, det er helt gratis og da slipper man og gå rundt med masse kontanter. 


  Ta ferie fra ferien
  Etter 4 mnd jobb i Sydney og en god sum med penger spart sa vi opp jobben og tok en velfortjent 2 måneders ferie! Vi leide bil og kjørte opp østkysten - for alle som tenker å reise til Australia så kan dere ikke gå glipp av det! Jeg har skrevet et innlegg om høydepunktene HER og HER. Enten lei campervan som vi gjorde eller bestill bussreise med feks Greyhound, da kan du hoppe av og på bussen hvor du vil.. Vi dro også til Indonesia og Thailand. Asia ligger jo faktisk litt nærme Australia og flybillettene er ikke dyre, så man må jo benytte seg av muligheten! På Working Holiday visum kan man reise inn og ut av landet så mye man vil så vidt jeg vet, så det er heller ingen problem.


  O'hoi, det ble et langt innlegg! Til slutt vil jeg også si at Australia er et fantastisk land og alle som har muligheten burde ta turen! Håper det hjalp og at de som hadde spørsmål fikk svar på det de lurte på! Det var også noen som spurte når jeg skal hjem - jeg har bestilt hjemreise 15. juni og lander i fedrelandet 16. Gleder meg til Norsk sommer!!

  BORN THIS WAY BALL

 • 24.04.2012 kl.18:50
 • Fy søren, jeg sikler så etter billetter til en av Lady Gagas The Born This Way Ball konserter! Noen andre som er fristet til å hive seg på dette i høst? Det kan jo ikke finnes mange andre artister som er mer verdt og se? Ikke fordi hun er tidenes artist, men fordi hun er tidenes entertainer, dame og rett og slett noe helt for seg selv. Hadde vært helt rått å se den dama opptre! Dessverre er billettene for de beste stedene allerede lagt ut for salg og solgt ut.. Om det blir noe da vet jeg dessverre ikke, det er jo min skyld at jeg har vært træg med å få rumpa i gir, og nå sitter uten noen billetter i det hele tatt! Men men, om ikke det blir noe denne gangen så blir det vel flere sjanser. Regner ikke med at dette er det siste folk for sett av Lady Gaga! 

  EYELASH EXTENSIONS

 • 11.04.2012 kl.06:09
 • Til tross for at jeg har hørt flere ganger at det ikke er lurt å ta vippeextensions så gjorde jeg det! For en rebell jeg er, høhø. Rett og slett av ingen simplere grunn enn at jeg hadde lyst til å prøve. Jeg har nå hatt det i fire dager og de er i alle fall enda kjempe fine. Det ser utrolig fint ut når jeg bruker maskara, og ser ikke falskt ut i det hele tatt. Har hørt at pleier å bli fort stygge og at da de faller av tar de med seg noen av mine egentlige vipper. Men etter min mening så er det kun tiden som kan vise! Uansett er noen øyevipper til og fra ingen fare! De vokser alltids ut igjen. Jeg betalte 150 norske og det tok ca. 1 time. Så skal jeg så klart oppdatere dere om hvordan ting utvikler seg. For øyeblikket er det i alle fall litt deilig i og med at man går mye uten sminke her, da føler jeg meg en smuler freshere!

  NICHOLAS SPARKS

 • 23.02.2012 kl.17:39
 • Jeg vet ikke hva det er med meg og bøker, jeg har bare aldri hatt sansen. Kan heldigvis si jeg har prøvd å like å lese, men har rett og slett bare ikke lyktes. Etter de 40 første sidene stopper jeg og tenker ?Årh, jeg ser bare filmen?? Helt til jeg ble kjent med bøkene til Nichols Sparks, da var jeg betatt. Jeg simpelthen bare elsker historiene hans, de jeg har lest til nå i det minste. Etter jeg leste den første var jeg helt fanget. Husker ikke helt hvilken jeg leste først, men tror det kan ha vært Dear John. Senere har jeg lest A Walk to Remember, The Notebook og The Last Song. Det er de fire øverste bøkene på bildet. Ellers er de tre nederste bøkene jeg aller helst ønsker å lese.  
  Så til alle dere som sliter med å finne noe du liker å lese, av ingen vanskeligere grunn enn at du foretrekker å se filmen, så vær så greie ? dra på biblioteket og lei Nicholas Sparks. Jeg vil anbefale å begynne med A Walk to Remember, den er fantastisk fin og ikke minst så er den ikke så lang. Alle bøkene til Nicholas Sparks er temmelig lettleste (kanskje litt av grunnen til at de faller i smak). Selv foretrekker jeg den engelske versjonen, da jeg har lest noe engelsk og noe norsk. Uansett så håper jeg du gir det hele en sjanse slik at du også kan bli forelsket i denne mannens fabelaktige evne til å fortelle.

  Til slutt må jeg spørre dere om noen lesetips, i og med at jeg skal mye ut og reise fremover! Har du noen bøker du ville anbefalt? 

  My name is Ida Oline. I am a 22 year old adventure-seeker from Norway. I'm now enjoying life in Sydney, Australia - untill the gypsy in me takes me away to more unxeplored places. Enjoy, and feel free to leave a comment or e-mail me at ida.o.jak@hotmail.com
  Follow me!
  bloglovinbloglovinbloglovin

  Category
  Follow me on instagram: @idaolineja
  Archive  ,

  Kategorier

  Arkiv

  hits