mai 2015

BACKSTAGE/PHOTOSHOOT

 • 30.05.2015 kl.20:30

 •    Her er det litt flere bilder fra i går! Nadine ønsket en dyster sminke og en bitchy look og der synes jeg i grunn hun fikk det hun ønsket seg. Som jeg sa i sist innlegg synes jeg selv sminken er alt for tung og at jeg personlig ikke kler øyenskygge, men nå var ikke noe opp til meg såå.. Sminke, hår og div tok ca 1 t ime og 50 minog så hadde vi 20 min med fotografen. Heldigvis var han er super hyggelig mann somga masse gode tips og gjorde alt han kunne for å hjelpe en stakkars uproff jente som meg! Koste meg masse og som jeg sa i går: en helt herlig dag. Nå er klokken masse her.. faktisk så mye som halv 5 på morgenen... jeg trenger virkelig å legge meg.Så da ønsker jeg god natt til meg og god lørdags kveld til dere! X
  MAKE ME UP

 • 30.05.2015 kl.02:23

 •  

  For en gøy dag det var i går! Stressende, men super bra. Først dro jeg altså på jobb frem til klokken ett, så satt jeg meg rett på en buss inn mot byen for å treffe venninnen min. Vi tok en buss til skolen hennes og spaserte inn i et hektisk rom med masse andre makeupartist studenter og modeller. Følte jeg kom rett inn bakstage på et moteshow. Løping frem og tilbake, sminke over alt og så klart masse nydelige jenter med flott sminke og hår. Vi var en av de siste som skulle inn til fotografen så vi hadde en time og 50 min på å gjøre oss klare. Jeg kunne egentlig aldri blitt med på at noen andre skulle sminket meg, men når det er bare til en fotoshoot så er det jo kjempe gøy. Jeg ble dullet og dallet med og selv om jeg selv følte jeg hadde alt for mye sminke på meg så var det morro. Etter shooten dro jeg Nadine og en av de andre makeupartistene ut og tok noen drinker. Altså en herlig fredag, selv om jeg brukte over 2 timer på å komme meg hjem etter som mobilen min var død og jeg ikke var helt klar over hvor jeg skulle (woops) haha.. Jaja! Gleder meg til nok en fin dag i dag. GOD LØRDAG ALLE SAMMEN <3 

  EARLY BREKKIE

 • 28.05.2015 kl.22:56

 • Mmmmmm... Nam nam nam nam.

  I dag stod jeg opp ekstra tidlig for å lukse til frokosten litt. Det er jo tross alt fredag! Riskake med avokadorøre, stekt egg og chillisaus, også kaffe så klart. Jeg lagde også wrap med bacon, egg, avokado og vårløk som jeg skal ha med til lønsj! I tillegg slutter jeg tidlig som klokken ett i dag, og da skal jeg dra inn til byen å være modell for ei venninne av meg som er makeup artist. Kan jo ikke bli annet en enn perfekt dag! En fantastisk start på helgen spør du meg. Klokken er 7 her og jeg sitter på bussen på vei til jobb, hoho, bare 6 timer til helg!!

  THE VIEW FROM THE AFTERNOON

 • 27.05.2015 kl.13:20


 • Nå sitter jeg nok en kveld i sengen og venter på at klokken skal bli nok til å legge meg.. kjenner jeg blir helt deprimert av å ikke gjøre noe, men når det er mørkt klokken halv seks så kjennes det bare så trist - er det dette som kalles vinterdepresjon? Men herlighet nå er det allerede onsdag kveld og da kjenner jeg lukten av helg!! Jeg er så lei av å jobbe nå at jeg nesten svimer.. Hver dag kjennes bare som et mission. Kanskje er det fordi jeg vet jeg skal hjem og ha halvveis ferie snart, eller kanskje det er fordi jeg er lei av høst. Uansett så har jeg kommet frem til at jeg gleder meg til å komme hjem! Til tross for at jeg denne gangen reiser hjem litt mer permanent - ingen lange reiser på en stund etter dette.. End of an era. Men, men! Masse nye eventyr å se frem til er det absolutt!  

   

  25.05.2015

 • 25.05.2015 kl.10:42

 • Hei og hopp! Ikke bare kom jeg hjem fra Melbourne i går, men vi flyttet også inn i nytt hus, og det er jo alltid gøy! De som bor her er helt supre, det er god plass og kjempe fint, fin beliggenhet og siste men ikke minst har jeg fått to helt nydelige hunder på kjøpet!! Gleder meg masse til å vise dem, må bare få tatt noen søte bilder først.

  Det er nå rett og slett bare tre uker til jeg sitter på flyet hjem, herligland som tiden har flydd. Snart har det gått hele åtte mnd siden jeg var hjemme..

  Ellers så holder jeg i skrivende stund på å lage middag til Linus kommer hjem. Kylling og rotgrønnsaker i ovnen blir det i dag. Jeg har lenge tenkt på at vi burde begynne å spise litt sunnere enn hva vi gjør, så da får man jo bare begynne! Spesielt siden der er mandag (klisjé)!! Jeg har ofte problemer med å komme på matretter som er sunne.. Lurte derfor på om det er noen av dere som kanskje har noen forslag? Ha en kjempe fin dag!

  GRAFFITI

 • 24.05.2015 kl.11:43

 • I går mens vi var inne i byen tok vi turen til den super edgye gaten Hoiser La. Det er rett og slett en liten side gate med graffiti over alt! Dr var et par som drev på å sprayet mens vi var der og de sa det endret seg i gaten hver dag, for det var alltid noen som kom å tegnet noe nytt. Sykt kult var det i alle fall!! Etter den lille sightsing turen vår inne i byen kjøpte vi ting til å lage fajitas! Nr vi kom hjem satt vi å stappet i tryne til vi ble så trøtte at vi gikk og la oss! Fantastisk lørdags kveld! Spesielt etter en heavy natt ute dagen før. Nå er jeg tilbake i Sydney og skal se en film før jeg hopper i køya! Så god natt. Puss puss!

  SO FALL IS HERE

 • 23.05.2015 kl.04:38

 • Noen bilder fra gaten rudnt der vennen min bor i bydelen Ripponlea i Melbourne. Det har virkelig blitt høst her!!! Jeg var inne i byen i går å shoppet litt og så meg rundt, men tok desverre ingen bilder, var mer opptatt av h&m og diverse andre klesbutikker vi ikke har nærme meg i Sydney.. Derfor skal jeg være kjempe flink til å knipse bilder i dag når vi skal inn å spise lønsj og gå på sightsing i byen! På grunn av alt for mange glass vin i går er jeg på øyeblikket veldig bakful, så en bedere oppdatering får komme senere i dag! Ønsker dere alle en strålende lørdag i alle fall, då blogges vi senere!

  T H U R S D A Y

 • 20.05.2015 kl.22:45

 • Da var det plutselig tirsdag og snart tid for å dra til Melbourne. Gleder meg! Da skal jeg bare ta turen på jobb, så er det rett hjem, dusje, pakke ferdig og så skal jeg sette meg på en buss. Ja, for siden jeg er fattig skal jeg ta nattbuss i intet mindre enn 12 timer, for å komme meg til Melbourne. Heldigvis har jeg masse og glede meg til i løpet av helgen også skal jeg fly hjem igjen! Blir deilig med en liten getaway også blir det gøy og se Nadine og Naomi! Nå skal jeg hive meg avgåre på jobb i alle fall! Blogges fra bussen, peace.

  LIFE AND JOY

 • 19.05.2015 kl.22:02

 • Noen bilder fra 17. mai her i Sydney. Jeg var veldig overrasket over hvor mange norske det var som faktisk stilte opp! Jeg treffer nesten aldri nordmenn tilfeldig her i Sydney, eller Australia generelt for den saks skyld, så forbløffet meg når jeg innså hvor mange det faktisk er! Joda sååå, var hvertfall en super fin dag.

  Nå er det allerede onsdag morgen her og jeg skal snart på jobb! Etter jobb skal jeg pakke til Melbourne og så ut og spise med ei venninne. En super flott dag med andre ord! Og så er det jo plutselig helg. I alle fall når jeg har fri på fredag! Hoho, ukene bare flyr! Snart er det tid for sommer igjen.. Gledår mæ.

  SYDNEY SNAPSHOTS

 • 18.05.2015 kl.11:48

 • Noen bilder fra lørdag da vi var inne i Sydney sentrum. Jeg hadde på meg den fine nye genseren min som holder meg varm daglig nå! God og varm!

  Jeg håper alle hadde en strålende 17. mai feiring i går og at hele Norge hadde fint vær! Nå har jeg bettopp bestilt billetter til Melbourne. Så til helgen tar jeg langhelg og utforsker litt i ny by. Heldig som jeg er så har jeg noen venninner som bor der som ikke bare kan vise meg rundt men som er så greie og åpner hjemmene sine for meg! Gleder meg til en ny liten ferie, også er det jo ikke galt med en kortere jobb uke. Men nå skal jeg legge meg langt under dynen og se en film med kjære! Ha en fin dag alle sammen!

  HIPP HIPP HURRA FOR NORGE

 • 17.05.2015 kl.12:29

 • Å, du skjønne, vakre Norge! For et herlig landy du er. Gratulerer så utrolig masse med dagen til deg og alle innbyggere!!! Håper alle får en helt strålende feiring i dag, med masse is, god mat og voksen drikke! Her i Sydney er feiringen for lengst over og søndag blir snart mandag. Her har vi hatt egg, bacon og champagne frokost, møtt å-så-mange av Sydneys nordmenn (hvor gjemmer dere dere ellers?), gått i tog og spist reker med nydelig utsikt over Darling Harbour! Rett og slett en helt idyllisk dag og feiring. Nå ligger jeg i sengen og gruer meg til å stå opp tidlig i morgen.. Kjenner liksom ikke jeg har hatt noe hvile denne helgen, hehe. Uansett! Til sist vil jeg igjen gratulere så utrolig masse med dagen, så håper jeg deres dag blir minst like bra som min! Hipp hipp hurra for vårt fabelaktige lille Norge!

  GOOD MORNING FROM SYDNEY

 • 16.05.2015 kl.02:15

 • Oh, that sacred morning coffee..

  Da var det endelig lørdag dere. Ikke mye jeg synes er bedere enn å våkne opp på en lørdag morgen etter en lang jobbuke. Det er 17. mai i morgen og jeg skal feire i beste stil med 17. mai tog, is og sang! Ja, for til og med her i Sydney blir det feiring i beste tradisjon! I den annledning skal vi ta turen inn til byen i dag for litt antrekk shopping! 17. mai har jo alltid vært en god unnskyldning til å kjøpe seg nye finklær og i år er intet unntak! Desverre får jeg ikke tak i et ordentlig flagg, men da får man lage et selv. Senere skal vi treffe noen av linus sine jobb kamerater og drikke litt voksenbrus, så får vi se hva kvelden bringer. Ah, jeg elsker helg.

  SUMMER MISSIN'

 • 13.05.2015 kl.22:01
 • Ååå, som jeg savner det fine Sydney sommer været! Bildene er fra den botaniske hagen ved siden av sydney opera hus. Good (hot) times!


  Yesssss.. Det er allerede torsdag morgen her - alarmen har ringt, kaffekoppen er full og en ny dag på jobb står for tur! Ikke hvilken som helst jobb dag heller, det er den lønnings-jobb dagen! Ja, for som jeg har nevnt tidligere så er det vanlig å få lønn en gang i uken her i Australia, og der jeg jobber får vi hver torsdag. Det blir altså første lønning på over to måneder! Kjennes braaa! En annen rutine som jeg elsker på jobben min er at vi har korte dager på fredag. Vi jobber nemlig en halv time ekstra man-tor slik at vi kan gå hjem to timer før på fredager! I tillegg til det har vi ingen ordentlig pause, så da blir det 2,5 time!! Er ikke det genialt!? Halv to slutter jeg på fredager, i steden for fire! Så ikke bare er det lønnings dag på torsdager, men det er også siste fulle jobbdag for uken! I love it. Håper dere der hjemme også ser lyset i enden av uken og har begynt å lukte helgen komme! Selv kjenner jeg at helgen nærmer seg når jeg har stått opp på onsdag, hoho. Jaja! Ha en fortsatt fin uke alle sammen, og stå på! 

  BATHING SUITS

 • 12.05.2015 kl.23:03

 •  

  Alle fra asos HER HER og HER

  Er så glad badedrakter er tilbake i butikkene! Jeg er så lei av alle bikiniene og badedraktene mine.. Har ikke kjøpt ny på et år tror jeg og har brukt dem alle så mye.. Jeg har rett og slett hatt sommer siden januar 2014.. Da dro jeg på backpacker ferie i over fire mnd. Kom tilbake til Norge i mai og med det begynte den Norske sommeren! Begynnelsen av oktober dro jeg til Australia klar for Sommer på andre siden av ekvator. Sist men ikke minst følgte jeg varmen opp kysten fra Sydney til Cairns til Bail og så Thailand!! Hoho.. Det kaldeste jeg har kjent siden 4. jan 2014 er nok tempraturen i Sydney nå.. Heldigvis er det snart klart for nok en sommer! Og Norsk sommer er jo noe av det absolutt beste.. Grilling, teltturer, kveldssol, båtturer, reker, strand, byturer.. Ahhh.. gleder meg. 

  Er det noen som vet om noen bra nettsider for badedrakter og bikinier som sender til Norge eller Australia? Forutenom nelly og asos. 

  NEW SHOES ON

 • 11.05.2015 kl.09:46

 • God mandag!! Må bare vise de søte skoene jeg kjøpte i helgen. Selv om jeg nesten er hele 180 cm lang har jeg kjøpt heler! De er helt forferdelige å gå på og jeg blir nesten 2 meter.. Hehe, men de er jo så fine og til tross for høyden min elsker jeg å gå på heler! $10 kostet de bare, som tilsvarer ca 60 kr! Nesten gratis jooo, elsker salg.

  Ellers så har jeg hatt første dagen tilbake på jobb i dag! Kjennes godt å jobbe å få tjent litt penger igjen. Nå stter jeg på hostelet og venter på at Linus skal komme fra jobb og så skal vi spise taco! Nam nam nam.

  SVAR PÅ SPØRSMÅL - WORKING HOLIDAY I AUSTRALIA TIPS

 • 10.05.2015 kl.11:54

 • Reise gjennom reisebyrå eller ikke
  Jeg ville ikke bestilt gjennom reisebyrå, ikke fordi det ikke er bra - for det er det sikkert. Personlig har jeg bare for meg at det er dyrere, men jeg vet ikke. Som sagt følte jeg ikke behov for det selv, da jeg er veldig reisevant og kjenner jeg klarer og ordne slike ting på egen hånd. Selv søkte jeg visum først, koster ca 2400, det ble godkjent på under 24 timer (kan ta lengre tid en det og det betyr ikke at det er noe problem).. Så fort det var godkjent bestilte jeg flybilletter - enveis. Om du reiser gjennom reisebyrå hjelper de deg ofte også med å få Australsk SIM kort og/eller sette opp bank. Slike ting er også kjempe lett å gjøre selv, jeg gjorde det først da jeg var kommer til Sydney. Det finnes mange mobilselskap som tilbyr både "prepayd" og "pay as you go" muligheter som ikke har noen bindingstid. Data kan man ofte bare bestille som man vil. Jeg brukte Amaysim, kjøpte simkortet i daglivarebutikk og bestilte resten på nett da jeg vertifiserte SIM kortet. Åpne en bankkonto er også kjempe lett, bare ta med passet og gå til banken så setter de opp en konto for deg. Du må ha en adresse og sende kortet til, men ingen problem og bruke hostelets adresse så sant du sier i fra, så de vet det kommer til deg. Det tar ca 3-4 virkedager. Jeg bruker banken som heter Commonwealth og er super fornøyd! De har masse lokaler over hele Australia og har vært kjempe trevlige og hjelpsome hver gang jeg har trengt det!   Startsum
  Ettersom at jeg reiste ganske spontant til Australia kom jeg med veldig lite penger.. Tror jeg hadde i underkant av 10.000 etter jeg hadde betalt flybillet, visum og forsikring.. Kjæresten min hadde ca 40.000. Når man søker visum står det at man skal ha 30.000 på konto når man kommer inn i landet, som en sikkerhet.. Men jeg vet ikke.. Jo mer penger man har jo bedre er det så klart, men for min del var det at jeg hadde lite penger bare et spark i rumpa så jeg kjente press til å få jobb, hehe. Løste seg for meg! 

  Hvor skal man dra 
  Når det kommer til hvilken by man skal velge så vil jo jeg påstå at det er best å velge en storby. Dette sier jeg bare med bakgrunn på at jeg tror det er flere jobb og leilighet muligheter i større byer! Som Brisbane, Sydney, Melbourne eller Perth feks.. Jeg er selv ikke fan av super store byer, men det finnes alltid bydeler som ligger litt utenfor. Selv endte jeg opp i Sydney, nærmere bestemt Manly. Manly er en liten bydel i Sydney som jeg har blitt helt forelsket i. Her er det super fin strand, masse bra barer, fin gågate med bra butikker også er stemningen super bra. En liten surfeby! 


  Jobb
  Som alle steder kommer ikke jobben og banker på døren.. Man må legge tid og energi på å få seg jobb, men nå skal det sies at så sant man er i en storby er det utrolig mange jobber i alle fall! Når jeg kom til Sydney tok det en måned ca før jeg fikk jobb, men jeg var veldig lat og jobbet heller ikke så hardt for å få en.. Det finnes mange måter og få jobb på, det er blant annet nettsider som seek.com.au og gumtree.com.au som det finnes tusenvis av jobber. Man kan gå rundt med CV i butikker og på restauranter eller rett og slett bare prate med folk som bor der. På enkelte hostel finnes det også et sted folk kommer å henger opp lapper om forskjellige jobber, det var slik jeg fikk jobb. Da står det gjerne hva jobben innebærer, hvor lenge og hva man tjener så kan man ringe et telefonnummer. De enkleste jobbene å få er med labouring som det heter, typ fysiskt arbeid og mye drittjobb (da ønskes det helst gutter).. Jenter kan ofte få vaskejobber relativt lett.. For å få jobb på restaurant eller i butikk er det ofte krav om erfaring og at man skriver kontrakt på typ 3-4 mnd. Alt i alt vil jeg si det er lett og få jobb, så lenge man ikke er kresen.  

  Leilighet
  Først og fremst - dyrt.. Men man må ha tak over hodet og det er dyrt å bo på hostel. Leilighet/hus/rom kan man finne på gumtree.com.au eller div andre nettsider. Privat leilighet er svindyrt, selv anbefaler jeg å leie er rom i et bofellesskap - da treffer mann også nye mennesker! I Australia er det vanlig og betale leie pr uke, altså når man ser på leilighetene på nettsider er prisen som står der for en uke. Man får ofte også lønn hver uke så passer bra!   Priser
  Australia er dyrt. Uten tvil det dyreste landet jeg har reist i. Men er det dyrere enn norge spør dere.. Nei, egentlig ikke. Mat på dagligvare butikker er ikke dyrt. Alkohol er billigere enn i Norge både på butikken og på barer. Jeg drikker vin, og vin er så billig her at jeg kunne drukket en flaske om dagen om jeg så ville.. Den billigste flasken jeg har sett kostet $2,49 AUD og det tilsvarer ca 15 Norske kroner, nå er dette så klart ikke kvalitetsvin, men det tenker man ikke på etter et par glass (Hehe).. Klær får man i alle mulige prisklasser, akkurat som i norge. Bensin er billig og kollektiv transport er billig i Sydney i alle fall om man bruker noe som heter Opal kort. Ting som derimot er dyrt er aktiviteter som feks uå gå ut å spise, gå på bowling eller kino, det er dyrt.. Også alle type turer, sightsing ting osv, det er svindyrt. Og sist men ikke minst leia.. Det er dyrt og bo, i alle fall i Sydney og andre storbyer. Men om man jobber så er det absolutt ingen problem, da man tjener relativt bra!   Kjøre på venstre side av veien
  Jeg vil påstå at å kjøre på feil side av veien er relativt lett. Derimot er det viktig å ha 100% fokus første gangen, for det kjennes veldig rart.. Skjedde et par ganger når jeg kjørte ut av parkeringsplasser at jeg la meg på feil side.. Men forstod fort hva som skjedde når Linus satt ved siden av og holdt på å le seg ihjel.. Rundkjøringer er det værste, men som sagt - man blir fort vant. 

  Overføring av penger fra Norsk til Australsk bank
  Jeg overførte aldri noe. Før jeg hadde australsk bank og inntekt tok jeg bare ut penger fra mitt norske kort. I og med at det koster en liten penge å ta ut så brukte jeg ta ut en del bare og ha det liggende.. Man kan ta ut penger og så sette de inn i australsk bank også! Det finnes slike maskiner man kan legge cash i og sette inn på bank konto, det er helt gratis og da slipper man og gå rundt med masse kontanter. 


  Ta ferie fra ferien
  Etter 4 mnd jobb i Sydney og en god sum med penger spart sa vi opp jobben og tok en velfortjent 2 måneders ferie! Vi leide bil og kjørte opp østkysten - for alle som tenker å reise til Australia så kan dere ikke gå glipp av det! Jeg har skrevet et innlegg om høydepunktene HER og HER. Enten lei campervan som vi gjorde eller bestill bussreise med feks Greyhound, da kan du hoppe av og på bussen hvor du vil.. Vi dro også til Indonesia og Thailand. Asia ligger jo faktisk litt nærme Australia og flybillettene er ikke dyre, så man må jo benytte seg av muligheten! På Working Holiday visum kan man reise inn og ut av landet så mye man vil så vidt jeg vet, så det er heller ingen problem.


  O'hoi, det ble et langt innlegg! Til slutt vil jeg også si at Australia er et fantastisk land og alle som har muligheten burde ta turen! Håper det hjalp og at de som hadde spørsmål fikk svar på det de lurte på! Det var også noen som spurte når jeg skal hjem - jeg har bestilt hjemreise 15. juni og lander i fedrelandet 16. Gleder meg til Norsk sommer!!

  BEAUTIFUL MANLY

 • 09.05.2015 kl.12:06

 • Å nydelige, nydelige Manly, som jeg kommer til å savne deg når jeg drar hjem! Manly er en liten bydel i Sydney, det er her vi hele tiden har bodd mens vi har jobbet. Er virkelig nydelig sted med alt man trenger av butikker, barer, strender og rett ved der ferjen går inn til sentrum. Det eneste negative med Manly er prisene, det er neimen ikke billig! Det er for så vidt ikke rart siden det er et såpass vakkert sted! Viben her er drit bra - surfing, skating og skikkelig "chill" følelse over det hele. Ja jeg kastet meg til og med på lasset i desember og invisterte i verdens fineste longboard! Hvem skulle tro?! Haha.. Caps bak frem har jeg begynt og bruke til og med! Rart hvordan miljøet bare egler seg inn på stilen min.. Men jeg klager ikke, skaterlooken er jo bare kul - alt med måte! Nå er det lørdag kveld her, og jeg skal tømme i meg en flaske vin før vi kanskje tar turen bort på et av Manlys mest populære utesteder, Steyne. Ha en fantastisk lørdag alle!

  KRSby INTERVJU

 • 08.05.2015 kl.11:14

 • I går fikk jeg være så heldig å få litt PR av nettmagasinet KRSby! Til å med fvn.no hadde en link til artikkelen! Litt stas så klart. Uansett, det som skjedde var; når jeg var i Thailand for noen uker siden skrev en av jornalistene fra nettmagasinet til meg på facebook med spørsmål om jeg hun kunne intervjue meg. Spalten het "Sørlendinger i utlendighet". Så klart sa jeg ja, sånne ting er jo kjempe gøy. Jeg fikk noen spørsmål på mail og så var det bare å sette i gang å skrive om hvor mye flott jeg har opplevd! Når artikkelen kom ut i går og jeg leste den endelige utgaven satt jeg bare å smilte fra øre til øre! Livet mitt høres jo sletts ikke værst ut - men det var jeg vel egentlig klar over, hehe.. Uansett, kjempe gøy med litt oppmerksomhet.

  Jeg må takke kjære Ida Kristine, journalisten fra KRSby som intervjuet meg! Hun har sluttet i KRSby nå, så ønsker henne lykke til videre og igjen - tusen hjertelig takk for sjansen, kjempe gøy! Om du ikke allerede har lest den, her er linken til artikkelen: http://www.krsby.no/kategori/livsstil/24762#o24762

  Ellers har jeg fått en del spørsmål angående nettopp prosessen og flytte til Australia for å jobbe. Tenkte å svare på disse spørsmålene i et innlegg, så om du lurer på noe er det bare å skyte løs i kommentarfeltet! Ha en strålende dag!

  ANOTHER BRICK IN THE WALL

 • 07.05.2015 kl.11:25

 • God morgen, Norge! I dag har jeg hatt nok en fridag uten stort mye produktivt å gjøre.. Men til min glede fikk jeg melding av gamle sjefen min i dag om at jeg mest sansynlig kan begynne igjen på mandag! Hurra!! Nå kan pengene kanskje endelig begynne å rulle inn igjen! Ellers så fikk jeg gjort en produktiv ting i dag; jeg var og så på et rom vi har sett på på nett.. Desverre var huset bygget opp som et hostel hvor de leide ut masse stusselige rom, felles bad, felles kjøkken, men ingen fellesområde.. Alt var lite, trist og kjempe dyrt i forhold til hva man får - noe som skyldes at det fungerer som et hostel og folk kan flytte inn/ut som de vil.. Det var sletts ikke noe bedere eller billigere enn hostelet vi bor på nå, så ble det desverre ikke noe gullfunn av en leilighet/hus i dag heller.. Alt jeg vil ha er et kollektiv liknende leilighet/hus, med noen hyggelige mennesker, stue, et eget soverom, kjøkken med ovn (noen steder har bare kitchenette) og et bad! Det kan jo ikke være så vanskelig å få til en ok pris? ... Vi har et rom vi skal gå å se på på lørdag, i et stort hus hvor det bor 5-6 andre også! Ser kjempe fint ut på bildene og til en super pris! Krysser fingrene! Ha en ellers fin dag dere.

  S U N S H I N E

 • 05.05.2015 kl.09:39

 • Hei Norge! Jeg kan gledelig informere om at solen endelig titter frem her i Manly igjen! I dag har temperatur og vær vært så bra at at jeg vurderte nesten og legge meg på stranden. Desverre måtte jeg heller ha en produktiv formiddag med jobb og leilihetsøking. Så klart fikk jeg tatt meg tid til å gå en liten tur å ta en kaffe i den deilige solen. Heldigvis skal finværet vare hele uken, så i morgen har jeg store planer om å slikke litt sol på stranden. Uten jobb har jeg ikke mye produktivt og finne på hele dagen, alle andre jobber jo, ja til og med Linus.. Men men, snart har jeg også jobb og da ønsker jeg meg nok tilbake til friheten jeg har nå - sånn er det jo alltid. Ellers vil jeg ønske dere en fantastisk dag, husk plutselig er det helg igjen!

  MY AUSTRALIA ROAD TRIP HIGHLIGHTS / TIPS #2

 • 03.05.2015 kl.14:07

 • Fraser Island, å kjøre rundt med firehjulsdriven bil på homplete veier og langstrekte strender var ikke i hele tatt sånn som jeg tenkte meg at det skulle være.. Det var enda bedere!! Dette var jo på selveste bursdagen til kjære og heldigvis hadde han enda mere glede av kjøreturen en hva jeg hadde! Hompetitten teia veier inni skogen og full fres gjennom strømmer så vannet bare spruter - det er guttetingen sin det! Fraser var helt supert, dyrt, men absolutt verdt hver krone. Vi så utrolig mye fint og bare storkoste oss i hverandres selskap hele dagen - fantastisk dag!

  Lake McKenzie, en av mange innsjøer på Fraser Island. Finere innsjø skal du lete lenge etter! Uheldigvis så var ikke været på topp når vi var her, så bildene rettferdiggjør ikke hvor pent det egentlig var. Desverre var det også veldig populært, så stranden fylte seg fort full av folk.. Men sånn er det jo desverre mange kjente feriesteder. Vi koste oss uansett og tok masse masse bilder.

  Sailing in Whitsundays, utvilsomt mon absolutt favoritt opplevelse på hele turen! Nydelig krystallklart vann, seilig, god mat og herlige mennesker. Jeg skal ha en seilbåt når jeg blir stor, og jeg skal lære meg å seile. Vi var på båten en natt og to dager. Turen var kjempe dyr, men helt super verdt det! Vi var så sene med å bestille at det var så vidt vi fikk plass.. Heldigvis hadde båten Iceberg enda ledige plasser og vi fikk dra! På vår båt var vi 12 gjester og to super hyggelige crew folk! (Herregud drømmejobb!) i alle fall, all mat var inkludert, og den var kjempe god. Vi ble vist rundt i Whitsundays flotte øyer og gikk i land på den største av øyene, Whitsunday. På kvelden satt alle og tømte i seg litt alkohol og det var prating til langt på natt. Neste dag snorklet vi, solet oss og seilet en del. Rett og slett to helt perfekte dager!

  Whitehaven beach, for et absolutt paradis. Har dere noen gang sett en så fin strand. Fortalte nettopp at vi gikk i land på den største øyen i Whitsundays, som faktisk heter Whitsunday, her var Whitehaven Beach og finne. Kan jo ikke si annet enn at det var som å gå rett inn i et overredigert postkort, men så er det virkelig. Bildet av stranden er tatt fra utkikkspunktet på øyen, etter det gikk vi ned og fikk badet og solet oss i et par timer. Herlig dag.

  Dykking i Great Barrier Reef, jeg tror ikke jeg er alene om å ha "Dykke i Great Barrier Reef" på listen over ting å gjøre før keg dør. Check! Jeg elsker å dykke, og synes det er en fantastisk opplevelse hver gang. Korallene i Great Barrier var helt fantastiske, fineste jeg har sett! Desverre var det for min smak litt for tomt ellers.. For lite fisk og levende kryp som beveger seg. Men men, uansett en helt herlig opplevelse og ikke minst på grunn av mitt neste punkt på listen:

  Helikopter tur over Great Barrier Reef, for en WOW opplevelse! Dette var noe vi bestilte ekstra den dagen vi var ute på båt og dykket. Etter dykkene hentet de oss på båten med en liten båt og tok oss med til en plattform, hvor vi så gikk inn i helikopteret! Heldig som jeg er fikk jeg være den ene av 6 som fikk sitte foran. Altså satt jeg ved siden av føreren med verdens beste utsikt, mens de andre ble trykket inn bak. Heldige meg! Helt syyk opplevelse i alle fall! Første gang i et helikopter. Jeg fikk se Great Barrier Reef både fra havets bunn og fra høyt oppe i himmelen. Tipp topp avslutning på en helt fantastisk tur!

  Det var da andre og siste del av mine høydepunkter fra Australias østkyst roadtripen! Turen var helt episk og vil anbefale å legge det på bucketlisten!! Ellers så er den en ting jeg ikke har skrevet, men som garantert må nevnes; hele bo i campervan opplevelsen.. Slve i bilen, lage mat i bilen, vaske opp i bilen, ja rett og slett sirkulerer alt rundt bilen. Det var virkelig noe helt nytt, men også super artig! Håper på å kunne kjøpe en bil og pusse den opp med seng, kjøleskap og vask og så gjøre samme type roadtrip i Europa!! Roadtrip er virkelig noe helt spesielt - fritt og flott. Ellers håper jeg dere har hatt en strålende helg til nå og at dere nyter søndagen!

  BACK AT SQUARE ONE

 • 02.05.2015 kl.08:30

 • Sist innlegg klagde jeg litt på tempraturen her i Sydney, men som dere ser på bildet så er jo det hele egentlig bare tull.. Da vi tok disse bildene var det overskyet og duskregnet, men likevel kan jeg tusle rundt i kort kjole! Luen er ikke høyst nødvendig, men bare veldig god. Det eneste jeg absolutt må ha er litt varme på overkroppen og noen ordentlige sko som dekker føttene, da blir det bra. Men nok om det! Nå er det bare litt over 6 uker til jeg er hjemme, og det kjennes helt sykt.. Som jeg også nevnte sist innlegg er jeg helt blakk og på jobb og leilighetleting! Forhåpentligvis får jeg tilbake min gamle jobb, før eller senere. Linus har fått jobb allerede så da får vi i alle fall en stabil inntekt.. Noe som er alfa o mega når man skal betale leie hver uke, i leiliheten vi forhåpentligvis snart får! Per dags dato er vi tilbake på Hostelet på Manly som vi bodde på når vi kom. Altså er jeg helt tilbake der jeg startet Australia reisen min; på Manly Backpackers, blakk og uten jobb! Tipp topp tommel opp :) Ha en fantastisk helg videre!!

  WHY SO COLD, SYDNEY?

 • 01.05.2015 kl.08:44

 • Først og fremst skal det sies at jeg ikke har noen grunn til å klage, og det vet jeg.. Norge har enda under 10 grader noen plasser og her er det rundt 16 på dagene, men noen ganger må man bare få lov til å sutre litt..

  Jeg fryser.. Jeg har siden jeg kom tilbake til Sydney vært konstant kald.. Ikke bare er det kaldt ute, men tydeligvis har ingen i Sydney lært seg hvordan man isolerer husene sine.. Nå er jeg klar over at 16 grader ikke er ille, men først og fremst er det midt på dagen, så morgen, kveld og natt er kaldere.. Og siden jeg kom til Australia med håp om evig sommer har jeg ikke varmt tøy.. De eneste skoene jeg har er flipp flopper og ellers er det eneste varme jeg eier en dongerijakke og en genser. Stakkars meg.. Men men, enda så tom som lommeboken min er fikk jeg drart meg på kjøpesenteret og handlet både sko, jakker og lue!! $110 fikk jeg brukt, men det var så nødvendig at sånn måtte det bli! Nå skal jeg bare finne en god og varm genser også! (Og jobb... Og leilighet.... Men det orker jeg ikke tenke på nå! Hihi...). Ønsker alle hjemme en flott dag og så helg! Puss puss.

  My name is Ida Oline. I am a 22 year old adventure-seeker from Norway. I'm now enjoying life in Sydney, Australia - untill the gypsy in me takes me away to more unxeplored places. Enjoy, and feel free to leave a comment or e-mail me at ida.o.jak@hotmail.com
  Follow me!
  bloglovinbloglovinbloglovin

  Category
  Follow me on instagram: @idaolineja
  Archive  Arkiv
  hits