HVILKEN MAT HJEMME IFRA SAVNER DU NÅR DU ER BORTREIST?

 • 10.06.2015 kl.21:55
  Mmmm... Vann i munnen. Nam, nam.. Mmmm. Food'gasm. 

  Når man er ute å reiser over lengre tid kommer man ikke bort ifra og savne enkelte norske matvarer - som med alle andre ting får man jo da enda mer lyst på disse tingene når de ikke er tilgjengelige.. Som jeg har nevnt tidligere "savner" jeg lite, når jeg er ute å reiser tenker jeg ikke så fryktelig mye på det som er hjemme. Men hos meg, som hos alle andre streifer noen norske matvarer hjernen nå og da. Så klart er det ikke alt på en gang, men en simpel ting nå å da. For eksempel når jeg skal smøre meg en brødskive (som jeg vet ikke er like gode som mamma sitt brød) og atter en gang slenger på ost og skinke tenker jeg "mmm.. brunost hadde vært godt eller makrell i tomat". Jeg har merket at pålegg er en av de tingene jeg tenker mest på. Men også når jeg skal sette meg godt ned i sofaen med en pose med chips savner jeg alltid grønn sørlandschips og Maarud Holiday dip. Noen ganger når jeg går forbi godterihyllen i butikken savner jeg smågodt og lakris.. Ja, noen ganger har jeg vært så bestemt på visse ting at jeg har endt opp uten noe godis i det hele tatt i mangel på hva smaksløkene skriker etter.

  Under sommeren her savnet jeg så klart reker, krabber og pappas grillmat og stekt makrell! Norske jordbær, blåbær og bringebær også! Julen ble ikke helt det samme uten julebrus, julekaker og brente mandler, til tross for at jeg lagde både pinnekjøtt og ribbe. Jeg savner tex-mex fra Santa Maria, for her har de bare Old El Paso. Ja, som dere ser kan jeg komme på en hel del, og listen hadde nok bare blitt lengre og lengre.. Men heldigvis er alt der hjemme og venter på meg, og en ting kan jeg love dere; når jeg kommer hjem skal jeg frotse alle mine matsavn, 8 mnd verdt, helt til magen sprekker og jeg aldri vil kjenne smaken av rømmedip igjen. Det skal bli en fin dag. Mmmm.  

  Er det noe spesielt i matveien du savner når du er bortreist? 

  Én kommentar

  Marthe Dybdahl

  10.06.2015 kl.22:28

  Kjempe fin blogg! Hva er det beste du liker å spise? og hva er ditt favorittantrekk? Hadde vært veldig koselig om du tok turen innom min blogg :)

  Skriv en ny kommentar

  My name is Ida Oline. I am a 22 year old adventure-seeker from Norway. I'm now enjoying life in Sydney, Australia - untill the gypsy in me takes me away to more unxeplored places. Enjoy, and feel free to leave a comment or e-mail me at ida.o.jak@hotmail.com
  Follow me!
  bloglovinbloglovinbloglovin

  Category
  Follow me on instagram: @idaolineja
  Archive  hits